Článek o nás v zářijovém čísle časopisu ABC

Článek v časopise ABC

Koncem srpna navštívil naši dílnu šéfredaktor časopisu ABC Zdeněk Ležák se svým fotografem. Již dříve mne telefonicky žádal o schůzku s možností vytvoření článku do tohoto kultovního časopisu. Nemohl jsem odmítnout. Jakožto bývalý pravidelný odběratel jsem na tomto časopisu vyrůstal a má tvořivost je bezpochyby pěstěna vystřihovánkami z „Ábíčka“. Také jsem pár modelářských soutěží vyhrál. První rytířská helma z papíru kterou jsem vytvořil byla podle vystřihovánky pana Vyškovského. Tento mistr svého oboru tvořil vystřihovánky pro tento kultovní časopis mnoho let. A prý i dnes ve svém důchodovém věku stále kreslí, rýsuje a maluje papírové modely ve svém domácím ateliéru. A to vše bez počítače. Osobně jsem je neviděl, ale prý jsou to skvosty.

Abych neodebíhal od tématu, vrátím se k reportáži. S mojí paní jsme pečlivě uklidili dílnu (jako by se v ní nikdy nepracovalo) a připravili se na schůzku. Původně jsme se domluvili na necelé hodině, ve které se mnou šéfredaktor udělá rozhovor a fotograf mezitím nafotí nějaké naše výrobky. Ona plánovaná hodinka se protáhla na několik hodin strávených v milé společnosti a družné debatě. A povídat bylo o čem, vždyť máme tolik společných témat. Mezitím fotograf vytahal z krabic co kde našel, ze stěn sundával vystavené zboží a tvořil vlastní aranže. Nadšení obou pánů nebralo konce a po chvíli dílna vypadala, jako bychom ani neuklízeli :-).

Šéfredaktora zajímalo vše o naší profesní tvorbě. Jak jsme začínali a co nás k tomuto oboru vlastně přivedlo. Kde bereme nápady a podněty, kdo je naší cílovou skupinou a jaké máme plány do budoucna. Uvidím co bude v časopisu ABC otištěno a případně tyto otázky mohu položit znovu v samostatné reportáži na tomto „Dřevěném blogu“ a hned si na ně i odpovědět.

Fotky které mám k dispozici zatím zveřejňovat nemohu, dokud nebudou uveřejněny v časopisu ABC. Takže, kdo je zvědavý, bude si muset počkat a nebo si zakoupit zářijové vydání časopisu ABC, kde je o nás celá trojstránka.

 

Summary
Článek v časopise ABC
Article Name
Článek v časopise ABC
Description
Koncem srpna navštívil naši dílnu šéfredaktor časopisu ABC Zdeněk Ležák se svým fotografem. Již dříve mne telefonicky žádal o schůzku s možností vytvoření článku do tohoto kultovního časopisu. Nemohl jsem odmítnout.
Author
Publisher Name
Dřevěné meče
Publisher Logo
Označeno